CASE STUDIES

> Migrare la AWS Cloud | Un-doi Centru de Plăți

Migrarea la AWS Cloud pentru o platformă de plăți a facturilor de utilități

Mobile Distribution, o companie care oferă servicii financiare din 1997, a lansat un serviciu inteligent de plată a facturilor de utilități pentru rețeaua de magazine partenere din România, care este în continuă creștere.

În 2020, au decis să lanseze o aplicație mobilă B2C care să îi ajute pe clienții finali să își plătească facturile mai repede și mai ușor, din confortul casei lor. Aplicația a fost lansată cu succes atât pe platformele iOS, cât și pe Android. Colaborarea noastră a început în 2013 și a devenit doar mai puternică de-a lungul anilor.

PROVOCAREA

Este o afacere care s-a extins foarte mult de când am configurat prima dată infrastructura Cloud. Prin adăugarea a tot mai mulți furnizori de servicii, un număr tot mai mare de utilizator și, în consecință, mii de plăți procesate zilnic, clientul avea nevoie de o nouă infrastructură care să se adapteze la creșterea continuă. Noua soluție trebuia să fie adoptată fără pierderi de date, probleme de performanță și redundanță șau costuri de întreținere foarte mari.

Am proiectat și implementat o infrastructură cu o disponibilitate ridicată, auto-scalabilă și securizată, cu performanțe mai bune în general, toate acestea menținând costurile la un nivel minim.

După ce am efectuat o evaluare a riscurilor, am identificat că o provocare majoră ar fi pregătirea și implementarea unui plan de migrare fără dificultăți, care să permită migrarea serviciilor și a datelor în noul mediu.

În plus, recrearea conexiunilor cu toate părțile terțe (canale securizate, VPN-uri, comunicare cu lista albă de IP-uri, și nu numai) cu un timp de nefuncționare minim ar fi esențială, deoarece sistemul este crucial pentru activitatea desfășurată.

SOLUȚIA

Am făcut numeroase optimizări în Cloud, migrând către o platformă de baze de date ca serviciu (Amazon RDS), un serviciu de coadă de mesaje (SQS) complet gestionat, un serviciu Redis complet gestionat (Amazon ElastiCache for Redis), un serviciu de orchestrare a containerelor (Amazon ECS) complet gestionat, fără a schimba arhitectura de bază a aplicației.

Am avut ca obiectiv reducerea timpului pe care echipa de operare îl va petrece în gestionarea acestor servicii și să beneficieze de viteza, fiabilitatea și securitatea sporite oferite de utilizarea serviciilor gestionate AWS. Am început cu o infrastructură „Proof of Concept” (POC) construită folosind Infrastructure as a code (IaaC) pentru a reproduce cu ușurință infrastructura în alte medii.

Am testat serviciile noastre în AWS Cloud și am rulat procesul de migrare de mai multe ori pentru a reduce riscul și timpul de nefuncționare al aplicației. Ulterior, am configurat mediile pentru pre-propducție și producție.

În plus, a trebuit să asigurăm o comunicare și o sincronizare fără probleme cu toți furnizorii de servicii, pentru a ne asigura că totul este în regulă înainte de a face migrarea către noul mediu.

Împreună cu clientul, am găsit cel mai bun interval de timp pentru migrare.

An image of a hand holding a phone and a cup of coffee

PRINCIPALELE REZULTATE

  • Procesul de migrare de la vechiul Cloud la AWS Cloud a decurs fără probleme tehnice sau critice de business;
  • Serviciile de monitorizare, logare și backup oferite de AWS ajută la asigurarea mentenanței;
  • Infrastructura este acum fiabilă și autoscalabilă. Nu mai există nicio îngrijorare cu privire la pierderea de date sau la timpii de nefuncționare. O realizare notabilă este aceea ca în ultimii trei ani clientul nu a avut niciun timp de nefuncționare;
  • Costurile au fost reduse la minimum, prin utilizarea planurilor de optimizare a costurilor;
  • Noua infrastructură sprijină creșterea afacerii: numărul de tranzacții zilnice a crescut considerabil, de la mai puțin de 10 000 la peste 140 000 pe zi;
  • Timpul de tranzacționare a scăzut semnificativ: de exemplu, în timpul orei de vârf (10.00-11.00), când au fost procesate cu succes peste 21 000 de tranzacții, numărul de tranzacții pe secundă a fost de 5,8.

TEHNOLOGII

SERVICII

Te confrunți cu provocări similare? Hai să discutăm!