CASE STUDIES

> Migrare la AWS Cloud | Tires-Easy

Migrarea la AWS Cloud pentru magazinul online al unui distribuitor important pe piața de anvelope

Tires-Easy este un furnizor de anvelope cu sediul în California, SUA care își oferă servicii pentru clienții săi încă din 2004, poziționându-se ca un jucător principal pe piața anvelopelor. Aceștia gestionează un magazin online foarte mare și complex, care oferă și servicii de livrare. Cele peste 1.100 de depozite răspândite în toată țara oferă companiei Tires-Easy un avantaj competitiv față de concurenți, reușind să expedieze produsele la domiciliul clienților sau locale în timp record.

Colaborarea noastră a început în 2014 și a crescut de atunci, lucrând împreună ca o unitate foarte închegată atât pe partea de dezvoltare, cât și pe partea de DevOps, Cloud și mentenanță.

PROVOCAREA

În 2016, Tires-Easy s-a confruntat cu problemele generate de o infrastructură simplistă care nu oferea suficientă flexibilitate, securitate și scalabilitate pentru un magazin online în creștere.

După o analiză atentă, am decis împreună că o migrare către o nouă infrastructură reprezintă cea mai bună opțiune, așa că am recurs la mutarea aplicației lor pe o infrastructură dedicată, de la Rackspace. Acest lucru a permis afacerii să își continue creșterea într-un mediu cu un grad ridicat de disponibilitate, cu o securitate îmbunătățită, respectivcu procese de întreținere și servicii de gestionare mai actuale.

Ajungând la un stadiu de maturitate, Tires-Easy a intrat într-o fază de stabilizare și s-a observat că au început să apară anumite tipare în comportamentul clienților. Fiind în domeniul anvelopelor, era clar că vor exista anumite perioade de vârf ale vânzărilor, atunci când clienții cumpărau echipamente de iarnă sau de vară. Tires-Easy a dorit să reducă costurile de infrastructură, păstrând în același timp performanța la un nivel ridicat.

În consecință, pasul cel mai logic privind strategia de infrastructură a fost aceea de a opta pentru o arhitectură autoscalabilă, care să se adapteze la aceste vârfuri, să funcționeze optim în timpul sezoanelor cu cerere mare, să utilizeze mai puține resurse atunci când cererea este mai mică și să mențină costurile la nivel minim.

În plus, hardware-ul pe care compania îl utiliza a început să devină învechit și să aibă probleme de performanță.

SOLUȚIA

Soluția pe care echipa Cloud de la evozon a propus-o pentru a răspunde acestor aspecte a fost migrarea la AWS Cloud. Migrarea urma să rezolve toate provocările majore cu care se confrunta Tires-Easy.

Am configurat o infrastructură autoscalabilă, al cărei scop era de a rezolva provocarea legată de schimbările sezoniere. Mai multe resurse vor fi folosite pentru a menține performanța la niveluri optime atunci când cererea va fi în creștere fulminantă, în timp ce lunile mai puțin aglomerate vor funcționa cu mai puține resurse. Această abordare a redus costurile de infrastructură cu 50%, deoarece nu au mai existat aceleași cheltuieli în sezoanele de vârf și în lunile mai puțin aglomerate, așa cum se întâmpla înainte de a migra la AWS.

Pentru a ne asigura că migrarea va decurge cât mai ușor posibil, având în vedere complexitatea afacerii, am stabilit un plan care a avut în vedere fiecare aspect al migrării.

Planul a urmat modelul “assess-mobilize-migrate-and-modernize” (evaluează-mobilizează-migrează-și-modernizează), iar faza inițială de analiză a avut rolul de a identifica toți factorii cărora trebuia să le acordăm atenție. După o observare atentă, am trecut la faza de planificare, apoi la faza de migrare.

O provocare majoră a reprezentat-o dimensiunea bazelor de date și numărul foarte mare de fotografii ale produselor. O alta a fost numărul de integrări cu furnizorii și distribuitorii de la terțe părți, pe care trebuia să le configurăm. Împreună cu clientul am găsit cel mai bun interval de timp pentru a efectua migrarea, astfel încât impactul asupra afacerii să fie minim.

Ultima etapă a fost cea de modernizare, în care, cu ajutorul serviciilor AWS, am reușit să îmbunătățim considerabil securitatea, procesele de CI/CD și automatizarea sarcinilor.

An image showing a screenshot of a website

PRINCIPALELE REZULTATE

  • Reducerea costurilor: Autoscalarea a permis optimizarea alocării resurselor în funcție de cerere. Prin reducerea automată a dimensiunii în perioadele de trafic sau de volum de lucru redus, costurile inutile cu resursele au fost reduse cu 50%. În schimb, extinderea în perioadele de vârf a asigurat îndeplinirea cerințelor de performanță fără a investi în resurse suplimentare. Această optimizare a costurilor a condus la economii semnificative în ceea ce privește cheltuielile cu infrastructura.
  • Disponibilitate și fiabilitate ridicată: Infrastructura autoscalabilă sporește disponibilitatea și fiabilitatea magazinului online. Prin distribuirea resurselor în mai multe instanțe și înlocuirea automată a celor care au eșuat, a fost reduși la minimum timpii de nefuncționare și a fost asigurată funcționarea continuă. Această disponibilitate ridicată s-a tradus prin îmbunătățirea fiabilității serviciilor, reducerea întreruperilor de activitate și creșterea încrederii clienților.
  • Agilitate sporită: Infrastructura autoscalabilă a oferit agilitatea necesară pentru a răspunde rapid la evoluția cerințelor de business. Pe măsură ce cererea utilizatorilor a fluctuat, infrastructura a crescut sau a scăzut automat, asigurând că magazinul online gestionează în mod eficient gradul de încărcare. Această agilitate a permis companiei Tires-Easy să se adapteze rapid la dinamica pieței, să extindă operațiunile în mod eficient și să rămână competitivă.
  • Creștere scalabilă: Autoscalarea a permis companiei Tires-Easy să se extindă fără probleme pe măsură ce se dezvolta. Această scalabilitate le permite să găzduiască mai mulți utilizatori, să susțină expansiunea afacerii și să profite de noi oportunități de piață fără a se preocupa de limitările de infrastructură.
  • Performanță și experiență a utilizatorului îmbunătățite: Prin scalarea dinamică a resurselor, clientul a putut menține timpi de răspuns optimi, a redus întârzierile și a prevenit blocajele de performanță. Această performanță îmbunătățită a condus la o experiență îmbunătățită a utilizatorilor, la o satisfacție mai mare a clienților, la o implicare sporită și la rate de conversie mai bune.

TEHNOLOGII

SERVICII

Te confrunți cu provocări similare? Hai să discutăm!